Sådan foregår et byggeprojekt typisk
Ethvert byggeprojekt er unikt. Jeres ønsker, jeres liv og jeres grund er ikke som alle andres – og derfor vil selve processen også variere fra projekt til projekt. Når det er sagt, er der nogle overordnede faser, som man typisk vil komme igennem, når man arbejder sammen med en arkitekt om at bygge nyt eller bygge til.
Herunder får I et indblik i, hvordan processen som regel ser ud – fra det første møde til den færdige bygning.


2. Workshop og konceptudvikling
Herefter begynder det kreative arbejde. I denne fase udvikler vi de første idéer og skitser – både planløsning og det overordnede arkitektoniske greb. Jeg arbejder allerhelst direkte på grunden i 2–3 dage og gerne sammen med en af mine dygtige arkitektkollegaer. Det giver os de bedste forudsætninger for at tænke projektet helt ind i stedet og landskabet.
3. Dispositionsforslag
Når hovedidéen er på plads, går vi videre med at bearbejde og udvikle projektet. I denne fase bliver planerne mere konkrete, og vi dykker ned i materialevalg, proportioner og funktionelle løsninger. Det er her, projektet begynder at tage form – og hvor visionen bliver til noget, man kan se for sig.
4. Myndighedsprojekt
For at få en byggetilladelse, skal projektet tilpasses og suppleres med de oplysninger, som myndighederne kræver. Jeg sørger for at samle og udarbejde det nødvendige materiale, så vi kan sende det af sted til kommunen og få en myndighedsgodkendelse.
5. Indhentning af overslag og valg af entreprenør
For at få en byggetilladelse, skal projektet tilpasses og suppleres med de oplysninger, som myndighederne kræver. Jeg sørger for at samle og udarbejde det nødvendige materiale, så vi kan sende det af sted til kommunen og få en myndighedsgodkendelse.
6. Hovedprojekt og udbudsmateriale
Herefter arbejder vi projektet helt igennem i detaljer. Vi udarbejder et komplet tegningsmateriale, som både ingeniøren og entreprenøren kan bruge. Her beskriver vi materialer, konstruktioner og detaljer, så alle ved præcis, hvad der skal bygges – og hvordan. Det giver et solidt grundlag for både pris, tid og kvalitet. Herefter kan den valgte entreprenør afgive det endelige tilbud og der kan skrives kontrakt.
7. Tilsyn
Når byggeriet går i gang, tilbyder jeg at føre tilsyn med byggeriet. Det betyder, at jeg løbende holder øje med, om arbejdet bliver udført som aftalt, og at kvaliteten lever op til det, vi har planlagt.
8. Aflevering og færdigmelding
Når byggeriet er færdigt, deltager jeg gerne i afleveringsforretningen sammen med jer og entreprenøren. Jeg kan også stå for den endelige færdigmelding til kommunen, så I trygt kan tage jeres nye hjem i brug.
1. Opstartsmøde og forundersøgelse
Vi starter med at mødes – enten hjemme hos jer eller på grunden. Det er her, vi lærer hinanden at kende, og jeg får en forståelse for jeres ønsker, jeres behov, budget og de eksisterende forhold. Det er også en mulighed for at få afklaret de første spørgsmål og undersøge, hvad der er muligt inden for jeres rammer.
Dette møde danner grundlaget for resten af forløbet – og vi beslutter sammen, om vi skal tage næste skridt.

